Restauratie Schilderijen en Papier

Oudere doeken zijn vaak vergeeld en hebben een schoonmaakbeurt en nieuwe vernislaag nodig. Ook kan het zijn dat een schilderij opnieuw bedoekt moet worden en/of beschadigingen bevat die herstel vragen.

Ook oude, papieren werken kunnen soms een behandeling gebruiken voordat ze (opnieuw) worden ingelijst. Door het papier in een neutrale staat te brengen (ontzuren/bufferen) kan het werk jaren langer mee en zal het ook niet meer onze zorgvuldig gekozen passe-partouts en dragers meenemen in verval. Een extra reiniging zorgt ervoor dat vergeling vervaagt en het werk er weer frisser gaat uitzien.

Dit is werk voor specialisten. Daarom hebben wij samenwerking gezocht met twee vakkundige, ervaren restauratrices:

Janine Bremmers verzorgt onze schilderijen op doek of houten paneel

Ingrid Moortgat is specialist in papierrestauratie

Biedt u een werk bij ons aan voor restauratie, dan wordt het aan Janine of Ingrid overgedragen voor een vakkundige beoordeling. Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende prijsopgave van de noodzakelijke werkzaamheden en kunt u aan de hand daarvan beslissen of u het restauratiewerk wilt laten verrichten.

Restauratie-werkzaamheden worden uitgevoerd voordat het werk eventueel opnieuw wordt ingelijst. Voldoet de bestaande lijst om het schilderij, dan is de doelstelling deze te behouden.

 

Schilderij Restaureren
Schilderij restaureren vergelijking voor en na
Papierrestauratie voor en na

Uw werk is het waard!