Passe-partout

Een passe-partout is een kartonnen rand rondom uw werk en dient om het kunstwerk optisch naar voren te laten komen. Door het kiezen van de juiste kleur voor een passe-partout komt een werk optimaal tot zijn recht in de lijst. Dit gegeven is bij veel mensen bekend. Ónbekender echter is de beschermingsfunctie van het passe-partout, nl. ervoor zorgen dat het kunstwerk het glas niet raakt. Dit is zeer belangrijk omdat contact met het glas een kunstwerk onherstelbaar kan beschadigen. Er kan verkleving optreden of vlekvorming op het werk door vochtophoping achter het glas.

De keuze in passe-partout-kleuren is enorm. Met de collecties van Crescent, Artique, ConservaBarth en Bainbridge zit er altijd een passe-partout voor u tussen en kunt u verzekerd zijn van conserverings- of zelfs museumkarton.

Passe-partouts zijn er in meerdere diktes. Hoe dikker de karton, hoe meer diepte we aan het werk kunnen geven. Bovendien beheersen wij een aantal technieken om uw passe-partout nog meer cachet te geven. Meer hierover leest u op de pagina  “Passepartout-effecten”.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Wilt u weten waarom klanten steeds terug komen bij ons? Neem een kijkje in ons portfolio.

Uw werk is het waard!